Het nieuwe trio

Onder leiding van Nick van Gasteren

 
 Tom Kwakernaat (de huidige bassist van Het Nieuwe Trio is George van Deijl) en Clous van Mechelen maakten al een aantal jaren deel uit van de “Nick van Gasteren Band”, welbekend in het nationale schnabbelcircuit. De CD “Muziek in de tent” uit januari 2001 was de aanleiding voor een optreden van Nick van Gasteren in Paradiso tijdens de twee laatste succesvolle “Nachten van de 45-toeren”, met o.a. Folies Bergère van wijlen Joop van der Marel.


Uit het overweldigende succes bleek hoe actueel het oude Nederlandse repertoire nog is. Na een hommage aan het roemruchte Cocktail Trio in het hoofdstedelijke Parool Theater, samen met Clous van Mechelen en Tom Kwakernaat, en een programma met Vic van de Reijt over de geschiedenis van het carnavalslied, was Het Nieuwe Trio een feit.


Diverse programma’s volgden, zoals Het Schnabbelcircuit, Ode aan Joop van der Marel en het meest recente: Pruimenpolka, een literair-muzikale benadering van het ‘vieze’ lied.


En passant werd een single uitgebracht met het eerste eigen nummer “De wilde vrouw”. Optredens in de Heineken-hal tijdens de Nederlandstalige Cover Top-100 en op het Lowlands festival, vormde de inspiratiebron voor een compleet album, waarop alle titels eigen werk zijn.


Als eerbetoon aan de grootmeesters van het genre, mocht een medley van Het Cocktail Trio live opgenomen worden in het Parooltheater niet ontbreken. De toevoeging “100% herkenbaar” is een variant op de door Mojo verzonnen kreet “100% meezingen!”


“Als dat lukt, zijn we dik tevreden!”, aldus Het Nieuwe Trio.


Het nieuwe trio
100% herkenbaar!


Hoofdprogramma